Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Δήλωση του καθηγητή (Berkeley) Χ.Παπαδημητρίου για την Πληροφορική: Είναι εξοργιστικό



Ο κ. Χρίστος Παπαδημητρίου, διεθνούς φήμης καθηγητής στο Berkeley των Η.Π.Α., σε επικοινωνία με την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Είναι όντως αδιανόητο και εξοργιστικό να πισωγυρίζουμε σε αυτό το μέτωπο αυτή τη στιγμή, όταν όλοι προχωρούν (χώρες όπως η Εσθονία, η Μάλτα, η Ουγγαρία και η Σλοβενία) και όταν δημιουργούνται νέες ευκαιρίες πρόσβασης. Όταν κανείς πια δεν αρνείται την κεντρικότητα της Πληροφορικής, και άγνοια του αντικειμένου, ιδιαίτερα από τη νεολαία, είναι εγγύηση στρατηγικής υποτέλειας σε κάθε τομέα της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής. Όταν είναι η γνώση που προσφέρει, με λίγη προσοχή, δουλειά και ταλέντο, μια από τις ελάχιστες ατομικές διεξόδους από την Κρίση. Αλλά τίποτα δεν με εκπλήσσει από μια κυβέρνηση, που στηρίζεται από τα ίδια κόμματα που κατέστρεψαν συστηματικά και ενσυνείδητα την χώρα τα τελευταία 40 χρόνια.”


Ο κ. Παπαδημητρίου σαφώς τάσσεται υπέρ μας στον δύσκολο και αδιανόητα άδικο αυτό αγώνα για την αναγνώριση της αξίας της Πληροφορικής και της εκπαίδευσης στην Πληροφορική Παιδεία.

Το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου